• Vogelkooien specialist!
  • Goedkope verzending!
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Niet goed, geld terug
Menu

Nestkastje

Wij zijn momenteel bezig met het inrichten van deze categorie. Binnenkort vind u hier alle producten.

Wilt u een veilig nestkastje kopen voor de vogels bij u in de tuin? Vogelkooiplezier heeft een ruim assortiment waaruit u kunt kiezen. Zo kunt u precies het nestkastje uitkiezen voor de vogel die u graag naar u tuin wilt lokken. Daarnaast geven we tips hoe u het nestkastje het beste kan ophangen en hoe u eventueel zelf een huisje kan maken.

Waar kunt u een nestkastje het beste ophangen?

Nestkastjes kunnen het beste opgehangen worden in het najaar of rond de periode van februari. Dit geeft de vogels de gelegenheid om aan het nestkastje te wennen in de winter om vervolgens te kunnen gaan broeden. Wanneer de vogels gebroed hebben, zorg er dan voor dat u in het najaar het kastje leeg maakt en even grondig reinigt. Om het goed schoon te kunnen maken, is het handig een systeem te maken waarbij het kastje goed open kan.

De nestkast moet opgehangen worden door middel van een stevige constructie. Zorg daarbij ervoor dat het nestkastje niet de gehele dag in de zon komt te hangen, maar ook zeker dat er regen binnen kan komen. De opening in het kastje dient richting het noordoosten of zuidoosten te hangen.

Let als laatste bij het ophangen van het nestkastje dat obstakels in de vliegroute vermeden worden. Zorg dat de opening ook op het juiste formaat is. Hang het nestkastje op een plek, waarbij gevaar van katten uitgesloten kan worden.

Welk opening van het nestkastje hoort bij welke vogel?

Een nestkastje maken is een ware klus voor de doe-het-zelver. Echter moet u goed nadenken over de vogels die u wilt aantrekken met het nestkastje. Elke vogel heeft namelijk aparte wensen betreft openingen of eventuele ophanghoogte van het kastje. Hieronder worden enkele zeer bekende vogels uitgelicht.

    • De pimpelmees en zwarte mees: dit is wellicht de meest bekende. De opening dient voor dit soort vogels minimaal 25 mm te zijn en maximaal 28 mm.
    • De koolmees, ringmus en bonte vliegenvanger: de opening wordt iets groter en moet minimaal 28 mm bedragen voor het aantrekken van de koolmees.

Nestkastje kopen voor de vogels in uw tuin

De meest bekende nestkastjes zijn hierboven besproken. Dit zijn dan ook vaak de meest voorkomende vogels in een tuin. Wilt u grote vogels aantrekken, zorg er dan voor dat het nestkastje wat groter wordt. Bij Vogelkooiplezier kunt u ook terecht voor uw voederhuisje of broednest.