• Vogelkooien specialist!
  • Goedkope verzending!
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Niet goed, geld terug
Menu

Kanariekooi

Wij zijn momenteel bezig met het inrichten van deze categorie. Binnenkort vind u hier alle producten.

Een trotse eigenaar of eigenares van een kanarie? Zorg er dan voor dat uw kanarie een fantastisch verblijf heeft. U kunt niet zomaar een kanariekooi aanschaffen. De kanariekooi dient namelijk aan een aantal eisen de voldoen, tenminste als u wilt dat uw kanarie een aangenaam plekje heeft.

Voorkom stokrui met uw kanariekooi

Een vierkante kanariekooi van roestvrij staal of aluminium heeft wel de voorkeur. Probeer bij plaatsing erop te letten dat de kanariekooi niet in de buurt van een verwarming staat of bij het raam. Uw kanarie kan daardoor de ziekte stokrui oplopen. Dit is een slopende ziekte waardoor uw kanarie zijn veren zal verliezen en vervolgens zwakker en zwakker zal worden. Er zijn maar weinig kanaries die deze ziekte kunnen overleven. Dus voorkom deze ziekte en plaats de kanariekooi op de juiste plek.

Om stokrui eveneens te voorkomen, dient erop gelet te worden dat uw kanarie maximaal elf uur per dag aan licht wordt blootgesteld. Dit kunt u reguleren door gebruik te maken van een doek. Plaats deze over de kanariekooi heen, wanneer uw kanarie al lang genoeg is blootgesteld aan dag- of kunstlicht.

Bodembedekking van uw kanariekooi

In tegenstelling tot de parkiet wordt een kanarie enorm gelukkig van het gebruik van schelpenzand. Daar waar de parkiet er schimmels van kan oplopen, eet de kanarie zelfs het grit op van het schelpenzand. Dit bevordert de kalk- en mineralenbehoefte van de kanaries.

De bodembedekking van uw kanariekooi dient echter regelmatig ververst te worden. Er moet voorkomen worden dat de bacterie gevoelige schelpenzand ziektes toebrengt aan uw kanarie. Een tip om het onderhoud te minimaliseren. Meng schelpenzand met bijvoorbeeld houtsnippers. Hierdoor hoeft u de bodem van uw kanariekooi minder vaak te verversen.

Voederbakjes in uw kanariekooi

Voederbakjes in de kanariekooi is van groot belang. De plaatsing ervan is net zo belangrijk. Plaats de voederbak aan de buitenkant van de kanariekooi. Besluit u toch de voederbak vogels aan de binnenzijde te plaatsen? Zorg dan voor een afdakje. Dit voorkomt dat de ontlasting van kanaries in de voederbakjes terecht komen. Hou in de gaten of er nog eten in de bakjes zit. Het kan zijn dat het lijkt alsof er nog veel voer in ligt, maar kanarie laten de omhulsels van de pitten in de bakjes liggen. Ververs deze bakjes dus iedere dag.