• Vogelkooien specialist!
  • Goedkope verzending!
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Niet goed, geld terug
Menu

Parkietenkooi

Wij zijn momenteel bezig met het inrichten van deze categorie. Binnenkort vind u hier alle producten.

Zoek jij een mooie parkietenkooi voor jouw vogelvriend? Bij Vogelkooishop.nl kunt u online kiezen uit een zeer ruim assortiment aan vogelkooien. Naast een parkietenkooi, kunt u ook terecht voor een papegaaienkooi, een kanariekooi of vogelkooi accessoires. Bij dé vogelkooispecialist van Nederland bent u verzekerd van A-kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen.

Waar moet een parkietenkooi aan voldoen?

Een parkietenkooi moet voor uw parkiet natuurlijk zo groot mogelijk zijn. Een parkiet kan dan wel klein zijn, maar dat betekent niet dat het ideaal is voor het beestje om in een kleine kooi te verblijven. Grasparkieten houden namelijk van vliegen en vliegen dan ook veel meer dan bijvoorbeeld een papegaai. Vliegruimte is dus er belangrijk bij de aanschaf van een parkietenkooi.

Het is voor een parkiet belangrijk dat hij lekker kan klimmen in zijn kooi. Let er dus op dat uw parkietenkooi horizontale spijlen heeft. Wanneer dit niet het geval is, dan heeft u waarschijnlijk een kanariekooi aan de haak geslagen. Zorg daarnaast ervoor dat de ruimte tussen de spijlen niet groter is dan 12 mm. Dit voorkomt dat uw parkiet vast komt te zitten. Een handige tip: koop eerder een brede parkietenkooi dan een hoge kooi. Parkieten vliegen voornamelijk horizontaal.

Parkietenkooi schoonmaken

Een parkietenkooi dient twee keer per week schoongemaakt te worden. Gebruik als bodem houtsnippers en geen schelpenzand. Schelpenzand in uw parkietenkooi is namelijk slecht voor de longen van de parkiet. Daarnaast kan schelpenzand een schimmelinfectie veroorzaken. Maak de horizontale stokjes iedere dag uitwerpselvrij voor uw parkiet. Maak de kooi schoon met appelazijn en gebruik vooral geen afwasmiddel of andere chemische schoonmaakproducten.

Parkietenkooi plaatsen

Om uw parkiet zoveel mogelijk te laten genieten, hebben wij voor u nog enkele tips bij het plaatsen van de parkietenkooi. Ten eerste probeer de kooi niet in de tocht te plaatsen. Daarnaast is het niet goed voor uw parkiet wanneer de parkietenkooi dicht bij ramen, verwarmingen of de eettafel staat. Parkieten beschikken over gevoelige longen, waardoor zij niet goed tegen de geur van eten kunnen. Tot slot: probeer een doodstille omgeving te voorkomen. Dit geeft de parkieten het gevoel dat er roofvogels op de loer zijn.