• Vogelkooien specialist!
  • Goedkope verzending!
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Niet goed, geld terug
Menu

Houten voliere

Wij zijn momenteel bezig met het inrichten van deze categorie. Binnenkort vind u hier alle producten.

Wilt u uw vogels een mooi tehuis geven. Koop dan één van de mooie volières op Vogelkooiplezier.nl. De houten voliere is een zeer mooi gezelschapsvolière voor uw vogels. Let er wel op dat u niet zomaar elke vogel bij elkaar kan zetten. Vaak specialiseren vogelliefhebbers zich in het houden van een bepaalde soort en de houten voliere helpt daarbij met het creëren van een speciale kweek vogels.

Voor- en nadelen van een houten voliere

Een houten voliere is een onnatuurlijke omgeving voor vogels, maar toch kan een goed onderhouden voliere wel degelijk de natuur nabootsen voor vogels. Een voliere kan zeer sfeervol zijn in elke tuin. Vaak trekt het verblijf van de vogels ook vogels uit de natuur aan. Daardoor wordt het één grote beestenboel. De houten voliere heeft een positieve invloed op de voortplanting van vogels.

Echter zijn er ook nadelen van de houten voliere. Wanneer deze niet overdekt is, bestaat er de kans er uitwerpselen van natuurvogels in de kooi belanden. Dit kan verschillende ziektes veroorzaken wanneer de volièrevogels in aanraking komen met deze uitwerpselen.

Beplanting voor uw houten voliere

Het is van groot belang dat de voliere zo goed mogelijk de natuur nabootst. Dit zorgt ervoor dat uw vogels zich zoveel mogelijk op het gemak voelen. Daarbij moet er echter wel opgelet worden wel planten er worden geplaatst in de houten voliere.

Planten zorgen naast een natuurlijke omgeving, ook voor schuil en nestelgelegenheden voor de vogels. Er zijn vogels die zich graag in het groen schuilhouden, maar ook vogels die liever ervandaan blijven. Klimplanten zijn eigenlijk altijd welkom in de houten voliere. Daarnaast doet u er verstandig aan grote planten achterin de kooi te plaatsen en wat kleinere planten in het midden. Een klimboom in de houten voliere kan haast niet ontbreken wanneer papegaaien of parkieten de inwoners betreffen.

Houten voliere koopt u online op Vogelkooiplezier.nl

Een houten voliere kunt kopen van merken als Woodland of Flamingo. Daarnaast biedt Vogelkooiplezier eigen productie aan. Zeer mooie houten volières tegen zeer mooie prijzen. Bent u geen fan van een houten voliere, dan heeft u nog de keuze een aluminium voliere of een kamervoliere.