• Vogelkooien specialist!
  • Goedkope verzending!
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Niet goed, geld terug
Menu

Kamervoliere

Wij zijn momenteel bezig met het inrichten van deze categorie. Binnenkort vind u hier alle producten.

De naam zegt genoeg! Een kamervoliere is een grote vogelkooi in huis. De kamervoliere kunt u plaatsen in de woonkamer of een niet gebruikte ruimte binnenshuis. Het is één van de leukste manieren om tropische vogels te houden. Zo hebben de vogels genoeg ruimte om te bewegen en te vliegen en kunt u ze van heel dichtbij bewonderen. Bedenk goed wat u nodig heeft voor uw vogels, kijk eens rustig rond in het assortiment van Vogelkooiplezier.nl.

Eet- en drinkbakjes in de kamervoliere

Let heel goed op bij het plaatsen van eet- en drinkgelegenheden voor uw vogels. U zal de eet- en drinkbakjes aan moeten passen aan de inwoners van het verblijf. In de kamervoliere is het dus belangrijk de juiste materialen aan te schaffen. Papegaaien bijvoorbeeld vinden het erg leuk om aan spullen te knagen, zo ook aan bakjes. Deze moeten in dat geval dus erg stevig zijn. Daarnaast moeten de bakjes goed vast zitten aan de voliere, anders bestaat de kans dat vogels gaan gooien met de voederbakjes.

Zorg ervoor dat u bakjes koopt die geen scherpe randen bevatten. Anders kan het zomaar zijn dat uw mooie vogels zich verwonden in uw kamervoliere. Tip: plaats de bakjes wat hoger in de kooi, zodat vogels moeite moeten doen om het te bereiken. Daarnaast moet u de bakjes op een plek bevestigen, waar geen ontlasting terecht kan komen.

De spijlen van uw kamervoliere: waar moet u op letten?

De spijlen of het gaas zijn van enorm groot belang in de kamervoliere. Het is vanzelfsprekend dat parkieten of kanaries andere spijlen of gaas nodig hebben dan een papegaai. Let dus goed om de stevigheid van de spijlen en vooral ook op de ruimte die tussen de spijlen zit.

Bij te veel ruimte kan een vogel zich proberen erdoorheen te wringen en dat kan er zomaar voor zorgen dat de vogel vast komt te zitten met zijn hoofd. Let dus goed op bij de aanschaf van spijlen voor uw kamervoliere.

Kamervoliere kopen op Vogelkooiplezier.nl

De kamervoliere is er in allerlei soorten en maten. Of u nu een verblijf wilt kopen voor uw parkieten of voor uw papegaai. Alles kan! Er is niets mooiers dan uw vogels dichtbij u te houden! Wilt u toch liever uw vogels buiten houden? Kijk dan eens naar onze mooie houten voliere of aluminium voliere.